Αν θες έναν πρίγκιπα στο πλάι σου, μάθε να δίνεις μάχες μαζί του κορίτσι μου!


Σήμερα κορίτσι μου, θα σου πω ένα παραμύθι!



                             





Παραμύθι για πρίγκιπες που χαθήκανε, ιππότες που σκοτώθηκαν, βασιλόπουλα που δεν υπάρχουν. Έτσι δεν πιστεύεις; Ότι χαθήκανε, σκοτώθηκαν και δεν υπάρχουν; Άκου λοιπόν. Μια φόρα και έναν καιρό…Όχι! Λάθος! Αυτή τη φόρα και αυτόν τον καιρό, ο πρίγκιπας άλλαξε!
Ο πρίγκιπας έκοψε τα μακριά μαλλιά του και δεν μοιάζει με πρίγκιπα. Πέταξε την στολή του και φόρεσε ένα blue jean, ένα λευκό t shirt και αθλητικά παπούτσια. Άφησε λίγα γένια τριών τεσσάρων ήμερων. Εκείνο το παλιομοδίτικο μενταγιόν που κρεμόταν στον λαιμό του το έβαλε στο συρτάρι και το αντικατέστησε με έναν σταυρό. Κάλυψε το σημάδι που είχε στο στήθος του από μια μάχη παλιά, με ένα tattoo και την μυρωδιά από αίμα και σκόνη, με ένα βαρύ ανδρικό άρωμα. Άφησε εκείνο το άβολο μεταλλικό κράνος που φορούσε στον πόλεμο και του κάλυπτε το πρόσωπο στην αποθήκη και τώρα φόρεσε ένα ζευγάρι μαύρα γυαλιά.



Τώρα πια, δεν μοιάζει με πρίγκιπα! Σήμερα δεν πήγε στον στίβο μάχης, σήμερα πήγε στο απέναντι γυμναστήριο για να κρατήσει το κορμί του σε φόρμα ή πήγε στο πάρκο για τρέξιμο. Στο χέρι του δεν κρατάει πια εκείνο το παγωμένο σπαθί ούτε την τεράστια ασπίδα του, τα αντικατέστησε με ένα βολικό smartphone. Έπαψε να κουράζει το λευκό μεγάλο του άλογο και καβάλησε μια μαύρη μηχανή ή μπήκε στο αυτοκίνητο του. Πέρασε όλους τους ήχους από τα τύμπανα του πολέμου σε ένα mp3.

      


Σταμάτησε να πηγαίνει για κυνήγι στο δάσος και σήμερα στέκεται υπομονετικά στο ταμείο του super market. Σήμερα ο πρίγκιπας δεν βγάζει κραυγές σε πεδία μαχών, κραυγάζει καμιά φορά αν βάλει γκολ η ομάδα του ή κανένα τρίποντο ο αγαπημένος του παίχτης. Εξωτερικά λοιπόν, δεν έχει καμιά σχέση με την εικόνα του παλιού πρίγκιπα, ιππότη, βασιλόπουλου των παραμυθιών σου. Εσωτερικά όμως είναι ίδιος!




Ίσως και να έχει κάνει λίγο κοιλίτσα, ίσως να μην έχει και τόσο αγέρωχη κορμοστασιά, ίσως να του λείπουν κάμποσοι πόντοι για να γίνει δυο μετρά. Ίσως να σε ξεγέλα η εικόνα του, ίσως να μοιάζει πιο γήινος από ότι τον έχεις φανταστεί και τα ρούχα του να μην γυαλίζουν τόσο πολύ. Όμως, η ψυχή του είναι ίδια και ευτυχώς, είναι στην θέση της. Ο πρίγκιπας που πια δεν σου μοιάζει με πρίγκιπα από έξω, τις δίνει τις μάχες του και είναι σκληρές! Τους ζει τους πολέμους και κάποιους τους χάνει. Παλεύει λεβέντικα με εχθρούς που δεν βλέπεις. Ονειρεύεται νίκες και προσπαθεί για αυτές. Έχει αόρατους εχθρούς που δεν ξέρει από που του έρχονται.

                                         


Ματώνει πουκαμισά με αίμα ψυχής. Τον προδίδουν προδότες και αυτός συνεχίζει. Σκοτώνεται βράδια και ανασταίνεται μέρες. Ο πρίγκιπας που δεν σου μοιάζει με πρίγκιπα από έξω, ζει σε μια άγρια εποχή, ζει στο σήμερα! Με δράκους αόρατους, νεράιδες κακές, μάγισσες ύπουλες, αντιπάλους πρόστυχους, πέτσινα ξόρκια και χάρτινα κάστρα με τοίχοι σπασμένα. Έχει όψη αλλιώτικη, όμως ίδια ψυχή!
Μονομαχεί δίχως έλεος , με “σήμερα” ζόρικα και “αύριο” αβέβαια, με οικονομικά αδιέξοδα, με επαγγελματικά ναρκοπέδια, με οικογενειακά θέματα του, με ανθρώπους απάνθρωπους. Με πολέμους ψυχής, με κάλπικα αισθήματα, με χαμένες άξιες, με υπαρξιακά οδοφράγματα, με κοινωνικά στερεότυπα, με ρόλους χαμένους. Με φόβους και λάθη, με πρέπει και θέλω, με το παλιό και το νέο.
Μονομαχεί δίχως έλεος, με στρατιές από το σήμερα, με αντιπάλους καινούργιους και τα καταφέρνει, κουτσά στραβά, καλά ή κακά. Είναι στην μάχη! Δύσκολοι και άγριοι καιροί για πρίγκιπες. Αλλά, είναι ακόμη εδώ, αντέχει και μάχεται! Όμως, ο χειρότερος εχθρός του, ο πιο λυσσασμένος, ο πιο αιμοβόρος και ο πιο δυνατός, έχει όνομα! Ο ανίκητος εχθρός του, αμφισβήτηση λέγεται! Ο σύγχρονος πρίγκιπας αμφισβητείται σκληρά, και αυτό δεν το αντέχει, δεν το ανέχεται. Τον γονατίζει, τον εξαντλεί και τον θυμώνει.
Ο σύγχρονος πρίγκιπας, που δεν σου μοιάζει με πρίγκιπα, όμως είναι, αυτό δεν το παλεύει, αυτό τον κάνει να εγκαταλείπει την μάχη, να χάνει το νόημα του αγώνα του. Δεν είναι υπεράνθρωπος, δεν είναι ημίθεος, δεν είναι από σιδερό, δεν αντέχει τα πάντα. Άνθρωπος είναι. Έχει τρωτά σημεία, αχίλλειες πτέρνες, ανάγκες και αισθήματα. Ψάχνει και εκείνος να βρει μια πριγκίπισσα, να βρει μια αγκαλιά, να ακούσει ένα”μπράβο”, ένα “συνέχισε”, “εγώ είμαι εδώ”, για να νιώσει ασφάλεια.

                                          


Να τον πιστέψουν θέλει! Αν θες λοιπόν κορίτσι μου έναν πρίγκιπα μαχητή διπλά σου, ας τον να κάνει λάθη, έχει δικαίωμα. Ας τον να χάσει μάχες, δεν είναι ανίκητος. Ας τον να σπάσει τα μούτρα του, θα τα ξανακολλήσει. Ας τον να πολεμήσει, θα το κάνει. Ας τον να πέσει, θα σηκωθεί! Αν θες έναν πρίγκιπα μαχητή στο πλάι σου, στάσου στο δικό του. Αγάπα τα λάθη του, τα πάθη του, τις ήττες του, τις στεναχώριες του. Και προς Θεού, μην τον αμφισβητείς, μην τον σταυρώνεις, μην τον μειώνεις, μην τον υποτιμάς. Πες του, “πολέμησε και εγώ θα είμαι εδώ”! Θα σου πιάσει το χέρι, θα σε κοιτάξει στα μάτια, θα σου μιλήσει αλήτικα, θα σου πει τις αλήθειες του, θα παλέψει για σένα. Πίστεψε τον, θα σε εκπλήξει και θα...Ζήσει αυτός καλά, και εσύ καλύτερα!

                                                                         
                                                                        
                                                      Με τιμή! Πηγή loveletters.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

....από μια Πρωτομαγιά των περασμένων χρόνων!

Εσείς γνωρίζετε τι είναι το Love Your Body TM Club;

CHAT στα τυφλά

Chat από το BlindChat.gr