Ηρωίδες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου!

Ο όρος «ήρωας πολέμου» δεν φέρνει στο νου εικόνες από κορίτσια και γυναίκες ντυμένες στο χακί… Αλλά οι κυρίες του γυναικείου τμήματος της ειδικής επιχειρησιακής μονάδας British Air Transport Auxiliary (ATA), που ιδρύθηκε από την πολεμική αεροπορία της Βρετανίας κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, άλλαξαν την εικόνα ενός ήρωα πολέμου. Σύμφωνα με το newsbeast η ATA άνοιξε φτερά το 1938 και απασχολούσε κυρίως νυν και πρώην πιλότους της πολεμικής αεροπορίας, ο κύριος όγκος εργασίας των οποίων ήταν να μεταφέρουν μαχητικά αεροσκάφη από τα εργοστάσια της RAF (Royal Air Force), στη πρώτη γραμμή του πολέμου.

Παρακάτω δείτε μερικά κορίτσια της ATA, οι οποίες προσέφεραν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στον πόλεμο. Μια από αυτές, ήταν και η Amy Johnson, η πρώτη γυναίκα που πέταξε μόνη της από την Βρετανία στην Αυστραλία καταρρίπτοντας πολλά ρεκόρ, ένα από αυτά ήταν της ταχύτερης πτήσης από τη Βρετανία στη Μόσχα και από τη Βρετανία στην Ιαπωνία, κατά τη διάρκεια του 1930.

Αυτές είναι οι ηρωίδες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου! (pics) Αυτές είναι οι ηρωίδες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου! (pics) Αυτές είναι οι ηρωίδες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου! (pics) Αυτές είναι οι ηρωίδες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου! (pics) Αυτές είναι οι ηρωίδες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου! (pics) Αυτές είναι οι ηρωίδες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου! (pics) Αυτές είναι οι ηρωίδες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου! (pics) Αυτές είναι οι ηρωίδες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου! (pics) Αυτές είναι οι ηρωίδες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου! (pics) Αυτές είναι οι ηρωίδες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου! (pics) Αυτές είναι οι ηρωίδες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου! (pics) Αυτές είναι οι ηρωίδες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου! (pics) Αυτές είναι οι ηρωίδες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου! (pics)
www.patrasevents.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

....από μια Πρωτομαγιά των περασμένων χρόνων!

Σιμόν Σινιορέ: η πρώτη γαλλίδα ηθοποιός που τιμήθηκε με όσκαρ

Αν θες έναν πρίγκιπα στο πλάι σου, μάθε να δίνεις μάχες μαζί του κορίτσι μου!

CHAT στα τυφλά

Chat από το BlindChat.gr