Ξέρετε γιατί οι παράνυμφοι φορούν το ίδιο φόρεμα;


Φωτογραφία του χρήστη Μπορουμε Ολες Οι Γυναικες Να Χωρεσουμε Σε Μια Σελιδα?
Σε πολλούς πολιτισμούς, υπάρχει η παράδοση να απομακρύνουν τα κακά πνεύματα από τη νύφη. Για παράδειγμα, ξέρατε ότι οι παράνυμφοι φορούν το ίδιο φόρεμα ώστε να μπερδεύουν τα κακά πνεύματα που έχουν σα στόχο τη νύφη;
                                                
                                                                  5+1 παράξενα γαμήλια έθιμα από όλο τον κόσμο
Στη Νορβηγία, έχουν το δικό τους τρόπο να διώχνουν τα πνεύματα. Το διακοσμητικό στέμμα που φοράει η νύφη είναι στολισμένο με βραχιόλια. Λέγεται ότι ο θόρυβος θα αποσπάσει τα δαιμόνια και θα αφήσουν ήσυχη τη νύφη.

Σε ορισμένα μέρη της Κίνας, τα δάκρυα δεν προορίζονται μόνο για την τελετή. Στην Κίνα υπάρχει μια τελετουργία που ενθαρρύνει τη νύφη να κλαίει κάθε μέρα για μία ώρα, ένα μήνα πριν να γίνει ο γάμος. Η νύφη αρχίζει να κλαίει μόνη της και, στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια των 30 ημερών, η μητέρα και η γιαγιά της συμμετέχουν. Περίπου 10 ημέρες πριν από το γάμο, την συντροφεύουν και οι πιο κοντινές φίλες και η οικογένεια της. Λέγεται ότι είναι μια έκφραση χαράς, αφού οι γυναίκες κλαίνε σε ποικίλους τόνους.

Στη Ρωσία υπάρχουν αρκετές ενδιαφέρουσες παραδόσεις που ακολουθούν αλλά το πιο περίεργο είναι αυτό με τα λύτρα της νύφης. Την ημέρα του γάμου, ο γαμπρός πρέπει να πάει στο σπίτι της οικογένειας της νύφης και να πληρώσει λύτρα (είτε χρηματικά ή με ένα ιδιαίτερο δώρο) για να απελευθερώσουν τη νύφη και να μπορέσει να την πάρει. Η πράξη αυτή, η οποία είναι γνωστή ως vykup nevesty, λέγεται ότι συμβολίζει την απόδειξη για την οικογένεια της νύφης πως ο γαμπρός μπορεί να την υποστηρίξει οικονομικά. Είναι ένα αστείο και ανάλαφρο γεγονός. Οι γονείς αρχικά απελευθερώσουν φαινομενικά τη νύφη, αλλά είναι ένας κλόουν ντυμένος με ένα φόρεμα. Στη δεύτερη προσπάθεια, θα βγει η πραγματική νύφη.

Στη Γερμανία τα περισσότερα ζευγάρια, αντιμετωπίζουν το πρώτο οικογενειακό εμπόδιο στην τελετή. Μετά την ανταλλαγή των όρκων, οι δύο νεόνυμφοι κόβουν μαζί ένα κούτσουρο, γνωστό ως Baumstamm Sägen. Μετά την αναχώρηση από την εκκλησία, το κούτσουρο βρίσκεται έξω από την εκκλησία για το ζευγάρι, που χρησιμοποιούν ένα πριόνι με δύο λαβές για να το κόψουν στη μέση (το οποίο δεν είναι καθόλου εύκολο κατόρθωμα). Η τελετή πιστεύεται ότι συμβολίζει την υπέρβαση των διαφωνιών του ζευγαριού κατα τη διάρκεια της έγγαμης ζωής τους.

Στην Ινδία κατά τη διάρκεια της (κυριολεκτικά) μακροπρόθεσμης τελετής γάμου των Ινδουιστών που διαρκεί τρεις ημέρες γίνεται μια τελετουργία που είναι γνωστή ως Saptapadi. Αυτό γίνεται όταν το ζευγάρι ανταλάσσει τους όρκους του και κάνει επτά βήματα γύρω από την ιερή φωτιά. Τα ρούχα τους είναι δεμένα μεταξύ τους καθώς περπατούν γύρω από τη φλόγα. Κάθε βήμα έχει ιδιαίτερη σημασία και είναι απαραίτητο ώστε να ολοκληρωθεί η τελετή. Μόλις τελειώσουν τα βήματα τότε το ζευγάρι είναι επίσημα παντρεμένο.
   

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

....από μια Πρωτομαγιά των περασμένων χρόνων!

Εσείς γνωρίζετε τι είναι το Love Your Body TM Club;

Γυναίκες που μένουν σε «πράσινες» γειτονιές ζουν περισσότερο...

CHAT στα τυφλά

Chat από το BlindChat.gr